Inlägget är skrivet av Hanna Plymouth, som även ställer upp som ideell coach på Wake Me Up. Läs mer om vad hon gör som ledarskapscoach på hennes hemsida här!

Mindset kan vi översätta med tillstånd, tankesätt eller kanske attityd. Välj det ord som passar dig bäst.

Growth Mindset handlar inte om någon form av ”bara-vara-glad-lek”. Med en högre andel Growth Mindset så har du möjlighet att påverka din vardag och ditt mående och dina framgångar. Högre andel?

Ja, högre andel! Jag har ännu inte träffat någon som alltid har ett Growth Mindset. Det är faktiskt mycket lättare att ha det när vi befinner oss i situationer, eller gör saker, som vi är bra på och som vi gillar. Och samtidigt är det när vi är i svåra och komplicerade situationer som vi har som allra mest nytta av att ha ett Growth Mindset.

En grundläggande tanke i modellen om Growth Mindset är att vi kan bli smartare och duktigare om vi övar. Det finns de som tror att vi föds med en viss uppsättning egenskaper och färdigheter. De tror också att vi antingen har talang för något eller att vi inte har talang för något.

Alla kan lära sig

Jag är övertygad om att alla kan lära sig. Allt ifrån matematik och musik till höjdhopp och simning. Att så länge vi tränar så utvecklas vi. Och det är just det vi behöver rätt mindset för. Att våga, vilja och orka träna. Att tro att vi kan. Att veta att det spelar roll vad vi gör.

När vi inte riktigt är så bra på något – då har vi bara inte lärt oss ännu. Det kommer. Med träning!

Kika i modellen nedan. I mitten ser du UTMANINGAR, HINDER, ANSTRÄNGNING, KRITIK och ANDRAS FRAMGÅNG. Det är ofta vid de tillfällena vi hamnar i det ena eller andra mindset. Läs den röda högerspalten. Var känner du igen dig?

Jag kan hitta tillfällen då jag reagerar på alla de 5 röda sätten.

Läs nu igenom den gröna vänsterspalten… Jag kan också hitta tillfällen där jag excellerat på alla de 5 gröna sätten.

Reflektera över i vilka situationer du hamnar i det ena respektive i det andra tankesättet. Och tänk och inte minst känn efter, i vilka situationer du skulle ha nytta av att förflytta dig från den röda högerspalten till den gröna vänsterspalten?

Jag tänker att när vårt mindset inte är öppet så blir det som att trycka ner en hatt över huvudet. En hatt som håller fast och begränsar oss. Ett tillstånd där vi tar in och lagrar sådant som inte är bra för oss.

Jag vill mycket hellre ha ostyrigt hår som gör som det vill och som låter tankarna flöda fritt. Jag vill vara modig och nyfiken, och jag vill våga göra fel.

Hur du får ett Growth Mindset

Steg 1 mot en större andel Growth Mindset är insikt. När trillar du in i ”fel” tankar? I vilka situationer gillar du inte utmaningar, orkar eller vågar inte anstränga dig, ger upp, tolkar feedback som något negativt eller blir avundsjuk?

Bli nyfiken på när och varför du tänker som du tänker, och känner som du känner. Kika sen i tabellen och bestäm dig för hur du vill tänka och känna i stället. Öva! Ge inte upp!

Lycka till på din väg mot en stor andel Growth Mindset!

Business coach, ledarskapscoach & säljcoach Hanna Plymouth

https://hplymouthutveckling.se/business-coachning/mindset/

Faktaruta

Begreppet Growh Mindset myntades av professor Carol Dweck som också skrivit flera bra och lättlästa böcker i ämnet. Exempelvis den som heter Mindset och finns på både svenska och engelska. Du kan också kika på den här videon för att få en bild av hur du kan få mer Growth Mindset https://www.youtube.com/watch?v=KUWn_TJTrnU

______________________________

Med ett Growth Mindset har du ett tankesätt som gör att du vill lära dig nya saker.

  • Det i sin tur gör att du tycker att UTMANINGAR blir stimulerande och kul.
  • När du stöter på HINDER kommer du att tänka att det gäller att skärpa till sig och jobba på.
  • När du känner att det är svårt eller tufft och du ANSTRÄNGER dig så blir det ett kvitto för dig att du är på väg åt rätt håll – du har bara inte lärt dig ännu.
  • Du vet att ansträngning är en av vägarna till framgång. Kritik ser du som en gåva. Tänk att någon tar sig tid att hjälpa dig, du tackar och lär dig.
  • Och när du ser ANDRAS FRAMGÅNGAR blir du glad och tänker att ”vad bra att de kan”, då kan jag också lära mig och göra likadant.

Motsatsen är det Statiska eller Fixed mindset.

  • Du tenderar att undvika UTMANINGAR.
  • HINDER kan ses som någon annans fel och det är därmed OK att du ger upp.
  • ANSTRÄNGNING tenderar att tolkas som jobbigt, och i värsta fall ett bevis på att det här är inte min grej.
  • KRITIK känns just väldigt kritisk och du kommer förmodligen inte att lyssna på den.
  • När någon annan har FRAMGÅNG känner du dig liten och dålig och kanske till och med avundsjuk. Du glömmer att de inte heller kunde allt från början utan du tänker och känner att det ändå inte är någon idé.