Wake Me Up har sedan hösten 2018 erbjudit gratis coaching för Sveriges unga 16-22 år. Nu är det dags att ta nästa steg i syfte att främja den psykiska hälsan hos målgruppen. Genom att utbilda och informera kan vi nå ännu längre och även nå dem som för tillfället inte är i behov av att prata med en coach. Därför har vi skapat en föreläsning med fokus på vad du kan göra dagligen för att arbeta med din psykiska hälsa. Föreläsningen är baserad på forskning och erbjuds till gymnasium och organisationer där vår målgrupp finns. Vi har 12 agenter som står beredda att möta målgruppen med värdefull kunskap. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om föreläsningen, kontakt(at)wakemeup.se. 

Nedan följer en intervju med en av våra WMU-agenter, Anna Klimenko, som finns tillgänglig för föreläsningar i Göteborg med omnejd. 

Varför är du med i WMU? 

Jag vill nå ut till ungdomar för att hjälpa dem förstå sig själva bättre och ge dem bättre förutsättningar i livet. Idag sätter ungdomar så mycket press och prestation på sig själva att det blir för tungt att bära till slut och den psykiska ohälsan är ett problem i samhället som bara kryper längre och längre ner i åldrarna. Tänk att få ge dem verktyg tidigare för att de ska förstå sig själva bättre och se på livet som en resa som vi kan se och möta med öppenhet och nyfikenhet istället för oro och ångest för det som vi ändå inte kan påverka eller styra över.   

Vilka råd hade du gett till dig själv som ung vuxen? 

  1. Allt löser sig alltid. 
  2. Livet blir inte alltid som man tänkt sig, och det är ok, för det blir bra ändå.
  3. Alla är så uppe i sitt eget huvud, folk går inte omkring och tänker på dig, så bekymra dig inte så mycket om vad alla andra ska tycka.
  4. Våga vara dig själv fullt ut, du är fantastisk precis som du är.

Vilket är ditt bästa tips för ett starkt välmående?  

Se och var tacksam för allt det du har, litet som stort, för vi tar mycket för givet och inser inte, först det är taget ifrån oss, hur mycket det verkligen betydde för oss. Mycket lärdom att dra från covid-tider, med att tillhöra ett sammanhang, träffa sina nära och kära, inte kunna göra det man bara känner för etc.