Tina Norling är en av våra många ideella coacher som bidrar med sin tid och profession att coacha unga 16-22 år kostnadsfritt. Coachingen kan hjälpa dig som vill lära dig mer om dig själv, som vill bli bättre på stresshantering eller som vill sätta mål och arbeta för att uppnå dem. Vi brukar säga att alla har nytta av en coach oavsett om man går igenom något tufft just nu eller inte. Syftet med samtalen är att du ska få tid till reflektion och skapa vägar för att bygga den framtid som just du drömmer om! Så tveka inte att boka tid hos Tina eller någon av våra andra coacher, det är bara att ladda ner appen ”Wake me up” och leta upp en tid som passar dig. Nu över till intervjun med Tina!

Hur skulle du kortfattat beskriva dig själv?

Den röda tråden i mitt liv har varit att hjälpa och utveckla andra människor på olika sätt och uppdrag, som sjuksköterska, chef och coaching, ledarutveckling och mycket mer.

Varför ställer du upp som coach hos Wake Me Up?

Att coacha ungdomar är så inspirerande och de ger mig energi och motivation att fortsätta arbeta med det jag gör. Att kunna vara ett stöd o bollplank till en ung människa – så att hen kan se sin egen styrka o kraft, och tolka o förstå sina känslor o tankar.

Vad är det bästa med coaching?

Att genom frågornas och lyssnandets kraft kan en människa bli mer medveten om sig själv att hen förstår själv vad hen vill och behöver göra i sitt liv. Det är inte coachen som ger råd, personen får själv insikter om nästa steg.

Om någon bokar tid med dig, vad kan hen förvänta sig från era samtal?

Om nån känner sig stressad o orolig är jag bra på att lugna, lyssna och skapa ett tryggt samtal med värme o empati.

Jag försöker få personen att stanna upp, zooma ut och se vad situationen egentligen handlar om och tillsammans försöka förstå.

Vilka är dina bästa tips för välmående/personlig utveckling?

Att söka upp någon att prata med om tankar o känslor, det kan vara en vän, partner, släkting eller en coach/mentor, nån som du är trygg med. Vi utvecklas inte som människor när vi är ensamma eller isolerar oss.

Tro och lyssna på dig själv och vad du behöver. Har du en tanke, dröm eller mål om vart du vill nånstans, så tänk på att alla steg, även de små åt det hållet räknas. Är det för stora mål på en gång så är risken att du ger upp. ”Se det som två olika trappor. Den trappa med många steg som sitter nära varann är lättare att gå uppför, än den som har få steg och stora mellanrum.”