Vilka 3 ord beskriver dig bäst?

Omtänksam (mån om att människor omkring mig ska må bra), modig & envis (tror jag på något kör jag, även om det är läskigt),

Du har nyligen skrivit och publicerat boken ”Från fritt fall till hopp”, varför valde du att skriva en bok?

Jag har skrivit boken jag själv hade behövt, en bok full med verktyg till bättre mående. Att visa andra att det går att må bra och leva det liv man drömmer om. Jag vill vara ett levande exempel på att vi klarar så mycket mer än vi tror. Boken är trots ett tungt ämne skriven som hoppfull och inspirerande och jag vill ge en ”feelgood”- känsla när man läst klar. Jag har samlat verktyg till bättre mående sedan jag var barn och vill skicka vidare det jag lärt mig till mina medmänniskor.

Vad handlar boken egentligen om?

Boken handlar om min egen resa från psykisk ohälsa till hälsa. En riktigt äventyrlig självbiografi som tar med läsaren på en rejäl resa genom livet, från min barndom till vuxen. Berättelsen går från ångest och att må dåligt till hur jag hittar verktyg som jag sedan utvecklar och berättar mer om för att också hjälpa andra att hitta verktyg och nycklar till bättre mående.

Vad hade du sagt till dig själv om du hade kunnat prata till ditt 19-åriga jag?

”Följ din magkänsla, den kommer att vägleda dig rätt. Lär dig mer om ångest och hur du kan skapa ett bättre mående för dig själv, det kommer att vara värt det. Och kom ihåg att ha roligt, njuta av alla knäppa äventyr för en dag är det varma minnen att plocka fram en regnig dag.”

För den som själv drömmer om att skriva en bok, vilka är dina bästa tips?

Sätt dig vid datorn och börja skriva. Låt orden komma från ditt inre, redigera materialet kan man göra senare. Det viktigaste är att komma igång och få ner något. Hade jag inte satt mig vid ett tomt worddokument hade det inte blivit någon bok.. Det började med ett ord och nu är boken klar.

Har du en dröm eller ett mål som du vill uppnå i framtiden?

Absolut! Jag önskar utveckla mig som terapeut, bli ännu skickligare på att sätta mig in i andras världar för att kunna hjälpa med de verktyg och den kunskap jag har. Jag har ett ständigt pågående mål att lära mig mer, för mig är det meningsfullt! Jag drömmer också om att sitta i tv-soffan och berätta om min resa, nå ut till alla som behöver/önskar inspiration och tips. 🙂

Vad är ett gott välmående för dig?

Att uppleva god hälsa, vårda mina relationer med nära och kära, träna regelbundet, sova bra och fortsätta skapa mening i livet genom det jag gör och lägger mitt fokus och energi på.