Att misslyckas kan vara anledningen till varför du ger upp. Men det kan även vara anledningen till att du motiveras att försöka igen. Oavsett vilket är det viktigt att du påminner dig själv om att ett misslyckande endast är ett resultat. Ett resultat kan påverkas om du försöker igen. Men ett resultat kommer aldrig att definiera vem du är.

Nedan följer en lista på 8 saker du kan säga till dig själv när du har misslyckats med något.

  1. Ett misslyckande visar att jag ändå försöker.
  2. Att misslyckas känns jobbigt, men jag kan hantera det.
  3. Bara för att jag har misslyckats så betyder det inte att jag är ett misslyckande.
  4. Saker blev inte som jag hade tänkt, men jag är ändå ok.
  5. Jag ska endast fokusera på det jag kan påverka.
  6. Att återhämta sig från ett misslyckande kan göra mig starkare.
  7. Ett misslyckande är en möjlighet att stärka mina kompetenser.
  8. Jag har kommit över tuffa saker förr. Jag kan göra det igen.

Att misslyckas är en del av att vara människa. Och det är bara att inse, du kommer att misslyckas om och om igen under resten av ditt liv. Därför är det viktigt att du kan hantera dina misslyckanden och lära dig av dem. Om du tycker det är svårt att göra på egen hand – prata med någon! Du mellan 16-22 år kan alltid prata med våra coacher. Det är bara att ladda ner appen ”Wake me up” och boka tid – alltid kostnadsfritt.