I februari har vi temat stresshantering på på våra sociala medier. Vi kommer ge tips för hur du kan hantera din stress och skapa plats för återhämtning. Men vad är egentligen stress?

Det finns oändligt många definitioner om vad begreppet stress faktiskt betyder. Men vi misstänker att du själv vet hur stress upplevs i din kropp och vilka känslor som dyker upp när du känner dig stressad. Det är dock viktigt att veta att stress inte behöver vara farligt.

Din stressrespons är inte något dåligt utan är faktiskt viktig och nyttig, trots att det är en obehaglig känsla. Däremot kan stressen bli skadlig om du inte ger plats för återhämtning i ditt liv. Din kropp och ditt sinne behöver stunder för att vila och stärkas. Många säger ofta slarvigt att individer behöver minska och motverka sin stress. Vad det egentligen betyder är att du behöver skapa plats för återhämtning, för du kommer aldrig leva ett liv helt utan stress. Därför är det hög tid att istället lära sig hantera stressen!

Hur förhåller du dig till din stress? Får du möjlighet till återhämtning? Du kan använda stressen till din fördel genom att identifiera vad det är som stressar dig och sedan ta tag i det. Om det är svårt kan du alltid ta hjälp av en coach. Som alltid får du 16-22 år gratis coaching hos oss på Wake Me Up!

Glöm inte att följa oss på sociala medier. På instagram heter vi @wakemeupcoaching och på Facebook och LinkedIN heter vi Wake Me Up. Visste du att vi nu även finns på You Tube? Kika gärna in vår första video HÄR!