Monika finns tillgänglig för föreläsningar i Stockholmsområdet!

Varför är du med i WMU?

Jag är med i WMU för att hjälpa unga människor till ett bättre mående. Jag har själv haft mycket nytta av verktyg och erfarenheter från coaching, KBT och positiv psykologi och vill därför dela med mig av detta för att inspirera och hjälpa andra människor till att känna mening, engagemang och att känna sig mer tillfreds i livet.

Vilka råd hade du gett till dig själv som ung vuxen?

Jag hade nog sagt till mig själv att ta det lite lugnt, ge dig tid att stanna upp och tillbringa tid med dig själv och dina känslor och tankar. Ge dig själv tid att känna in vad du mår bra av och hur du vill leva ditt liv. Det är lätt att man dras med av vad man borde göra eller vad som anses bra istället för att fundera på vad som är viktigt för att du själv ska må bra.

Vilket är ditt bästa tips för ett starkt välmående?

Förutom att tipsa om att ta hand om sig själv genom att se till att sova ordentligt, röra på sig, äta hälsosamt och att umgås med andra människor vill jag också tipsa om att öppna upp och närma sig andra i äkta samtal. Dela med dig om hur du känner, dela med dig av rädslor och vad du oroar dig för, såväl som vad du längtar efter och vad som gör dig glad och stolt. Jag tror att vi mår bra av att ha närvarande samtal med andra människor där vi kan vara oss själva.